A sárgadinnyét meghámozzuk, magházát kidobjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Kevés citromlével meglocsoljuk, egyharmadát kikent tűzálló tálba terítjük. A bőrös sonkát bőrével felfelé a dinnyekockákra fektetjük, és a fűszerekkel megszórjuk. Elosztjuk rajta a maradék dinnyét és rácsurgatjuk a fél dl vízben felolvasztott vajat.
A tálat lefedjük, és forró sütőben 20 percig sütjük, majd a tetejét levéve, 10-15 percig pirítjuk. Tálalás előtt a sonkát vékonyan felszeleteljük, köré halmozzuk a párolt sárgadinnyét, és burgonyalángossal vagy burgonyalepénnyel kínáljuk. (Ha befőttből készítjük, akkor azt levétől lecsöpögtetjük, és több citromlevet csöpögtetünk rá. Ecetes sárgadinnye esetén a dinnyeléből használunk fel, a vajat is ebben keverjük el.)
60 perc
Nehézség: 1
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!