Mohával benőtt fák, kanyargó folyók, csend és nyugalom jellemző erre a nem mindennapi tájra. Ezen a gyönyörű csendes vidéken él a szellemmedve, amely nem egy indián babona, hanem egy ma is élő különleges medve faj. Ez a medve abban tér egy fajta társaitól, hogy bundája különleges pezsgő színű és igen ritkán láthatjuk őket. Ugye ön is meglepődnek, ha egy dzsungel kellős közepén találkozna egy fehér medvével, bizonyára nem is hinne a szemének.


A Princess Royal sziget valójában egy lakatlan sziget, amely a világ legnagyobb mérsékletövi őserdejében a Great Bear őserdőben található. Aki ide eljut, kicsit úgy érzi, magát mintha a gyűrűk ura trilógia helyszínére érkezne, és azt várja, mikor fut össze a tündékkel, vagy az orkokkal.


Egy gyönyörű csöndes érintetlen táj, ahol az öregfák törzsét több évtizedes moha nőtte be, és az őserdő olyan sűrű hogy csak gyalog lehet felfedezni. Mivel az őserdő egy kusza útvesztő, érdemes tapasztalt vezető segítségét kérni a túrázáshoz és talán szerencsénk lesz egy szelleme medvét is látni.

Az őserdőben élnek akitasoo és a xaixais törzs tagjai, ám akik úgy ismerik a szigetek, mint senki más, és spirituális kapcsolatot tartanak fent ezekkel a különleges medvékkel.


A szigetet hidroplánnal vagy komppal lehet megközelíteni, majd keressük fel az egyetlen utazás szervezőt a klemu tourism céget, akik segítenek szállást és vezetőt is keresni. Ha még különlegesebb élményre vágyunk szállásnak válaszunk a cég tulajdonában levő úszóházak egyikét. A szellemmedvét akár gyalog, de akár egy hajóút során is megpillanthatjuk, de nem hiába kapta nevét, hiszen oly kevés példány él belőle, hogy egy kis szerencse is kell a találkozáshoz.


Mivel a szellemmedve ma már a veszélyeztetett fajok listájára is felkerült, hiszen mindössze 400 tagja maradt fent, ezért nagyon komolyan védi a helyi hatóság őket, mert sajnos orvvadászok itt is felbukkannak.


Míg a szellemmedve nyomába eredünk, találkozhatunk itt fekete medvével, amely épp lazacra halászik, hajózás közben láthatunk fókát vagy bálnát, és sok olyan növényt is, amelyek csak itt élnek meg.


Aki egyszer eljut erre a gyönyörű érintetlen tájra, ahol a fák smaragdzöld színben tündökölnek, és lazacoktól nyüzsgő folyók rohannak tova, biztos, hogy egy életen át nem felejti el az utazás élményét és talán úgy érzi, csak álmában élte át ezt a fantasztikus utazást.

Forrás: Nőinetcafe.hu

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!