1 evőkanál kapribogyó, 15 dkg kimagozott olívabogyó, 4 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál liszt, 2 babérlevél

Előkészítés: A halhúst megmossuk, lecsepegtetjük, gyengén besózzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, péppé turmixoljuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, felkarikázzuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A pisztáciát/mandulát durvára vágjuk. A kaprit és az olívabogyót lecsepegtetjük.


Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Lisztbe forgatjuk a halszeleteket, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük (2-3 perc), mélyebb tűzálló tálba fektetjük. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A sütőolajba dobjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellert, kissé megpirítjuk. Felöntjük a paradicsommal, jócskán borsozzuk, erős tűzön 5 percig forraljuk. Belekeverjük a mazsolát, a pisztáciát/mandulát, a kaprit, az olívabogyót, és néhány percig szelíd tűzön forraljuk, ha szükséges, megsózzuk. A halszeletekre öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, és csak annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. A forró sütőben 20-25 percig sütjük.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!