Ez a sorházi kert nem túl nagy, csupán 50 négyzetméter, mégis minden belefért. Tíz évvel ezelőtt, amikor ide költöztünk, csak egy üres földdarab volt. A cél egy kevés munkával fenntartható pihenőkert létrehozása volt, ami tökéletesen megvalósult.

A terasz fölé pergola készült, ezt az évek alatt teljesen befutotta a lonc, amely egész nyáron illatozik. Az udvar közepére kerti tó került, amiben a halak is áttelelnek, hiszen van egy méter mélységű része is. A partját kirándulásokról hazahozott kövek borítják és sokfajta növény pl. nyuszifül, liliom, nőszirom, bőrlevél, citromfű és egy óriásira nőtt levendula. A kert egy része járólappal és nagyméretű kaviccsal fedett, egy része füvesített, ami két perc alatt lenyírható.

A kerítés mellé bokrokat ültettünk, kis sziklakertet, egy téglával borított „lugast”, komposztálót és kerti faházat építettünk. A télikertből nyáron a leanderek és a muskátlik is kikerülnek a kertbe. A madarak télen a madáretetőt, nyáron a tavat látogatják. Rendszeres vendég a kis feketerigó, aki élvezettel lubickol a sekély vízben. A növények ültetésénél leginkább a pillanatnyi megérzésekre hallgatok. Néha átültetem egyik növényt a másik helyre, de valahogy minden megmarad, itt még nem pusztult el növény, talán mert szeretettel gondozom őket.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!