Az aloe nemzetség Afrikából indult el világhódító útjára, ma már szinte minden országban ismerik és több országban, nagyüzemben termesztik is, gyógyító tulajdonsága miatt.

Az aloe vera a pozsgás növények közé tartozik, amely a vastag húsos leveleiben tárolja a nedvességet, így Afrikában vagy a melegebb és szárazabb vidéken is képes csapadék nélkül, hosszabb időszakot túlélni.

Az otthon tartott aloe vera növénynek sincs szüksége sok vízre, talaját csak mérsékelten kell öntözni, a téli időszakban pedig csak annyi vizet adjunk neki, hogy a gyökere ne száradjon ki.

Dézsás növényként kora nyártól a szabadban is tarthatjuk az aloét, kissé egzotikus, sivatagi hangulatot teremt kertünkbe.

Az aloe vera nem csak formás levelei miatt közkedvelt, de a leveleiben található kocsonyás gél miatt, a gyógyászat és a kozmetika terén is felhasználható.

De kertünkbe, ha dekorációs céllal szeretnénk aloe vera növényt ültetni, ma már számos fajtája megvásárolható a kertészeti áruházakban, ilyen pl. az Aloe striata vagyis a csíkos aloé, amely lándzsa alakú húsos levelekkel rendelkezik, a levelek színe vöröses zöld, oldalukon fehér sávval. A növény kiemelkedő dísze a narancssárga fürtvirágzat, amely akár 1 méter magasra is megnőhet.

Ne felejtsük el, hogy ezek a növények télen nem bírják a mi hideg fagyos időjárásunkat, így télire mindig be kell vinni őket egy fűtött helyiségbe.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!