Elég, ha ránézünk egy rózsás porcelánra, vagy egy rózsás képre máris a romantika jut eszünkbe. A rózsa az egyik legszebb és legkedveltebb kerti növény, amely megjelenésével, nevével máris hangulatot kelt, nem beszélve a csodás illatról.

A rózsával díszített erkély vagy terasz lehet kicsit túldíszített, de lehet vidékies hangulatú néhány kopott régies fém kannával, vagy színes terítőkkel és párnákkal dekorált angol stílusú helyiség.

Elsőre talán kicsit furcsának tűnik, hogy rózsát ültessünk a teraszra, hiszen hatalmas bokorrá fejlődik, de ma már számtalan törpe és kis növésű rózsát találunk a kertészetekben. Ezeket a rózsákat ültethetjük dézsába, vagy a futó rózsákat a falra is felfuttathatjuk.


A mini rózsákat akár egy nagyobb balkon ládba is ültethetjük, amelyek évről évre egyre szebbek lesznek. A kisebb rózsákat ültethetjük nagyobb fém vödörbe, elhasznált ereszcsatornába vagy szép fadézsába.

Kísérő növénynek ültessünk a rózsa mellé színes virágokat, mint pl. a gyöngyvirág, a kék nefelejcs, a sárga büdöske, vagy körömvirág, de a színes muskátlik is jól társíthatók. A futó rózsákat futtassuk fel pergolára vagy falra szerelhető rácsra, elé pedig virágtartókba ültessük színes kerti növényeket.


Bútorokból válasszunk festett fa vagy kovácsoltvas asztalt, széket, és használjunk fel színes textilt így teljes lesz a romantikus hangulat.


Színekben használjunk minél több rózsaszínt, fehéret, kéket, és a virágokat is lehetőleg ezekben a színekben válogassuk össze, így egy harmonikus romantikus erkélyt kapunk ahol élvezett lesz reggel kávézni vagy este beszélgetni és borozgatni.

Ezt olvasta már?

A kert mely részébe ültessük a rózsákat?

A rózsák helyes metszése

A sárga bokorrózsa őszig is virágzik kertünkbe

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!