Először az aprópecsenyét készítjük el:

A húst megmossuk, majd 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára sütjük.

A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonna zsírjában fedő alatt megpároljuk, rátesszük a húst, majd ízlés szerint sózzuk. Erőteljesen borsozzuk, kevés piros arannyal és majoránnával fűszerezzük.

Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk.

Nagyon rövid lére sütjük.

Közben - kevés sós vízben - egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával (hogy szép zöld maradjon) puhára pároljuk a borsót. (A mirelit borsónak szinte csak percek kellenek!)

Ha kész, lecsepegtetjük, és az aprópecsenyéhez öntjük.  Óvatosan összekeverjük, összeforrósítjuk, és mély tálba szedjük. Tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Párolt rizzsel, salátával kínáljuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!