Elkészítése:  A tormát meghámozzuk, jól megmossuk, majd vékony hasábokra vágjuk. A patisszonokat is megmossuk, és a száruknál kissé kikanyarítunk belőlük. Nem hámozzuk meg, nem vesszük ki a magos belsejét, mert az apró zöldség még egészen zsenge. Tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk. Igyekszünk a helyet gazdaságosan kihasználni, hogy minél több beleférjen. Az üvegekbe néhány tormahasábot, és megmosott, lecsöpögtetett, kaporszálat helyezünk. Kellemesen pikáns, nem túl savanyú levet keverünk ecettel, cukorral, sóval, és felforraljuk.

Csak addig főzzük, amíg a lé tetején lévő habot le nem szedjük, majd tűzforrón ráöntjük a patisszonokra. Ügyeljünk arra, hogy a zöldséget teljesen lepje el a salátalé. Azonnal lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk. Megjegyzés: Mindenfajta húsételhez illő, az uborkához hasonló ízű savanyúságot kapunk, amelyet felcsíkozva salátába is keverhetünk. Az apró savanykás patisszonokat (belsejüket kivájva) hússalátával, franciasalátával, sajtkrémmel vagy, bármilyen sós szendvicskrémmel is megtölthetjük.

 

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!