A gasztronómia izgalmas világa mindig kihívás elé állít bennünket, és a kreativitás terén nincs is jobb módja annak, mint különféle ízeket és textúrákat kombinálni egy egyszerű tésztaételben. Ebben a receptben egy olyan könnyű és ízletes orsó tészta fog születni, amely gombával, paradicsommal és friss zöldfűszerekkel lesz gazdagítva.

Hozzávalók:

  • 200 g gomba
  • 5 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csípős paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • Friss bazsalikom
  • 1 konzerv kukorica
  • 4 kanál olívaolaj
  • 2 nagyobb paradicsom
  • Só, bors
  • 500 g orsó tészta
  • 4 mini paradicsom

Elkészítés:

  1. A tésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük.

  2. A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. Az újhagymát és a fokhagymát szintén megtisztítjuk és felvágjuk. A zöldpaprikát előkészítjük, a fűszernövényeket pedig felaprítjuk.

  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, és összefonnyasztjuk. Ezután beleforgatjuk a bazsalikomot és a kockára vágott paradicsomot, lefedjük, és 20 percig főzzük.

  4. Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a gombát, a kukoricát, a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és átpároljuk.

  5. A főtt tésztát összeforgatjuk mindkét mártással. Tálaláskor reszelt parmezánnal díszítjük, és a négy részre vágott mini paradicsommal körítjük.

Ez az ínycsiklandó étel nemcsak gyorsan elkészíthető, de gazdag ízvilágával és színpompás megjelenésével mindenkit lenyűgöz. Különleges és egészséges fogás, melyet könnyedén beilleszthetünk mindennapi étrendünkbe. Jó étvágyat kívánunk!