Elkészítés:

A sajtgombócokat levüktől alaposan lecsepegtetjük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A paradicsomot kicsumázzuk, és hasonló vastagságú karikákra vágjuk. A sajtot és a paradicsomot egymással váltogatva, körkörösen félig egymásra fektetjük, és csipetnyi sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomleveleket szárukról lehúzva, összevagdalva a paradicsomos sajtra szórjuk, az olajjal meglocsoljuk.


(Ha van balzsamecetünk - ami ázsiai boltokban, nagy áruházakban vásárolható - érdemes még pár cseppel a capresét megbolondítani.) Fél órára betesszük a hűtőszekrénybe és hidegen tálaljuk. Nagyon finom, és egészséges.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!