Gesztenyés áfonyával töltött csirke
Elkészítési idő kb. 90 perc
Hozzávalók
1 egész csirke/ de akár pulyka is lehet
Sült csirke fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
3ek olívaolaj
2ek méz
1cs zöldhagyma
15dkg főtt gesztenye
5 evőkanál áfonyabefőtt
2evőkanál morzsolt tárkony
1evőkanál margarin
1 kávéskanál őrölt kömény
Csipet őrölt bors
20dkg tejszínes krémsajt
3evőkanál olaj
2,5dl fehérbor, só.
A zúzott fokhagymát, a mézet, meg az olívaolajat összekeverjük egy kevés sült csirke fűszerkeverékkel, és kívül belül bedörzsöljük vele a csirkét. A felhevített margarinon megpároljuk a karikákra vágott zöldhagymát, a durvára aprított gesztenyét, a lecsepegtetett áfonyát, és a tárkonyt. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, azután belekeverjük a krémsajtot. A masszát a csirkébe töltjük, majd összetűzzük a nyílást. A csirkét forró olajon körbe megpirítjuk, azután 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, közben a borral időnként meglocsoljuk. Párolt zöldséggel tálaljuk.
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.
Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.
A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!