Ebben lehet segítségünkre a gyümölcs és zöldséglé készítése, hiszen így egy nap alatt akár 1-2 kg gyümölcs és zöldség levét tudjuk elfogyasztani, pillanatok alatt, ezzel pedig számtalan vitamint és ásványi anyagot juttatunk szervezetünkbe.

Ha ön is úgy érzi, szeretne egészségesebben élni, de eddig nem fogyasztott elég gyümölcsöt és zöldséget, szerezzen be egy gyümölcscentrifugát, és kezdjen el különböző vitamin koktélokat készíteni, szezonális gyümölcsökből és zöldségekből.

Mire érdemes oda figyelni a lé készítés közben?

Amikor csak tehetjük, mindig bio zöldséget és gyümölcsöt vásároljunk, ha nincs saját kertünk, keressünk egy közeli biopiacot, ha pedig erre sincs lehetőségünk, a helyi piacon érdeklődjünk a gyümölcs és zöldség termesztési módjáról.


Lé készítés előtt a növényt mindig alaposan mossuk meg, és minden apró hibás, vagy sérült részt távolítsunk el róla.

Ne feledjük el, hogy a déli gyümölcsök, a narancs a citrom, és grapefruit héja vegyszerrel kezelt, így ezt érdemes eltávolítani, viszont a héj alatti fehér hártya már tartalmazz nagyobb mennyiségű C vitamint.

Ugyanígy a kivit, vagy a papáját is érdemes alaposan meghámozni, sok olyan távoli ország van ahol rákkeltő vegyszereket használnak a termesztés során.

A kemény magvas növényeknél, mint pl. a szilva, a meggy, vagy a barack távolítsuk el a magokat, mert ha ez bekerül a gépbe, tönkre teheti azt. A kisebb magvas növényeknél, mint pl. a dinnye, nem kell erre külön odafigyelni, de az alma magja cianidokat tartalmaz, ez semmiképp ne kerüljön bele a gyümölcslébe.

A legtöbb zöldséget és gyümölcsöt daraboljuk fel megfelelő nagyságúra, mielőtt a gépbe tesszük, idővel mindenki megtanulja, mekkora darabok férnek be a gyümölcscentrifugába.

A legtöbb gyümölcs és zöldség magas víztartalommal rendelkezik, de a banán, vagy az avokádó nem alkalmas lé készítésre, ezeket előtte aprítógépbe kell betenni, így hozzákeverhetjük a többi gyümölcsléhez.

A gyümölcslevelet lehetőleg reggel éhgyomorra fogyasszuk, vagy napközben, de akkor is étkezés előtt. A zöldséglevelet a nap bármely szakában ihatjuk, de mindkettőt érdemes ásványvízzel a kétszeresére hígítani, így nem terheli meg a gyomrunkat.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!