Mielőtt azonban bemutatnánk, jegyezzük meg, hogy sok virágtermesztő évszázadok óta kísérletezik virágaival, színeivel és egyéb tulajdonságaival. Hogy ez jó vagy nem, hasznos, vagy éppen természetellenes, nos, a vélemények minden esetben megoszlanak. Cikkünkben csak bemutatjuk a szivárvány rózsa történetét, anélkül hogy állást foglalnánk.

A szivárvány rózsák (rainbow roses) régóta a termelők érdeklődési körében voltak, éppúgy, mint a híres fekete tulipán. Ki ne tudná, hogy a leghíresebb virágtermesztők hollandok?

Nem meglepő módon a szivárvány rózsák megalkotásának koncepcióját Peter van de Werken, hollandiai virágtermelő fejlesztette ki. Természetes színezékekkel kezdett kísérletezni színezhető virágokkal. A kutatások azt mutatták, hogy a legjobb fajta a Vendela, a Hollandiában, Kolumbiában és Ecuadorban termesztett krémszínű hibrid rózsa, mivel ez a fajta tökéletesen elnyeli a különböző színezékeket. A Vendela 6 cm-es virágátmérője teljes virágzású, 40-100 cm-es szár szárral, nem illatos. Először a préselést próbálta, mielőtt színes vízre váltott volna.

Hogyan készül? A fehér vagy krémszínű Vendela szárát óvatosan bemetszik, szelvényenként. A szár minden egyes különálló részét ezután egy másik vázába helyezik, hozzáadva egy gondosan kiválasztott színes festéket. Ahogy a rózsa felszívódik, és a vizet iszik, a szirmok lassan elszíneződnek. A víz elpárolog, a festék megmarad, és a szirmok fényes és szép színekké alakulnak. A folyamat 12 és 24 óra közötti időt vesz igénybe, és bár a színek (a fekete-fehér kivételével) létrehozásához használható, utána már nem változtatható, a rózsa ezután a szivárvány hét színét tartalmazza.

Körülbelül 6 hónapig tartott a folyamat finomhangolása, utána módszert tökéletesítették. A gyártás először 2005-ben kezdődött, azóta a szivárvány rózsák millióit vásárolták meg világszerte!

Mondhatjuk, ez egy valódi sikertörténet, legalábbis üzleti szempontból. Később más fajtákat is kipróbáltak (sikerrel), ilyen a Rosa La Belle, a Rosa Avalanche, de azóta, több gyártó más vágott virágokkal is sikert ért el, mint a krizantém, szegfű, hortenzia és néhány orchidea faj.

Az eredeti szivárvány rózsa a szivárvány hét színe, a legnépszerűbb ebben a kategóriában. Vannak más, trópusi variánsok is, vörös, rózsaszín, és a sárga, zöld, kék óceáni variánsok.

Mint tudjuk, a virágok színének jelentést tulajdonítanak. De mit jelent a szivárvány, és miért lett ennyire sikeres a világban? A siker nyilván a különlegesség, amit nem minden nap kaphatunk meg.

A jelentés? Egyes vélemények szerint egy szikra, öröm, ünnep, a maga színes kavalkádjával. Akár egy születésnap, egy kapcsolat kezdete, megünneplése, vagy anyák napja különlegessé tétele, az biztos, hogy meglepően sikeres lehet.

A szivárvány virágok a pillanatot képesek különlegessé tenni, talán ebben rejlik a titkuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!