Ugye te is felteszed magadban a kérdést, mit ajándékozzak idén karácsonyra? Már unalmas a sál, a parfüm, a könyv, de akkor mit lehet ajándékozni karácsonyra, ami különleges, és emlékezetes is egyben? Az idei sláger ajándék a kertbarátok részére a viráglabda, amelynek minden kertészkedést kedvelő ismerős, rokon, barát, és családtag örülni fog.

Mi is az a viráglabda?

A viráglabda egy speciális ültető közegből készült labda, amelynek a belsejében vetőmag keverék van elrejtve. Ezek a viráglabdák egy gyors szárítási eljáráson esnek keresztül, majd amikor nedvesség éri őket, a magok csírázásnak indulnak. A viráglabdákat nem kell elültetni, nem kell hozzá semmilyen kertészeti szakértelemmel rendelkezni, mindössze ki kell helyezni őket tavasszal a kertbe, vagy egy nagyobb cserépben levő virágföld tetejére, ahol a meleg és a víz hatására életre kelnek.

Milyen viráglabdákat lehet választani?

A viráglabdák több féle vetőmag keverékkel kaphatók, ilyen pl. a pillangóskert, a méhlegelő, vagy a vadvirágos viráglabda. Ráadásul a viráglabdákat díszdobozos kivitelben is választhatók, így máris kész a komplett karácsonyi ajándék.

Kiknek érdemes ajándékozni a levendulás viráglabdákat?

  • Felnőtteknek és olyan nagyobb gyermekeknek, akik szeretnek kertészkedni, és szeretik a virágokat, növényeket, és a különleges és egyedi ajándékokat.
  • Olyan személyeknek, akik rendelkeznek kerttel, vagy erkéllyel, terasszal, hiszen a viráglabdát akár cserépben is lehet termeszteni akár egy kisebb erkélyen is, lakásban sajnos nem marad életben.
  • Olyan személyeknek, akiknek fontos a természet és a környezetvédelem.
  • Vegánoknak akik szeretik a 100%ban természetes és műanyagmentes ajándékot, amelyek az állatok megóvását is biztosítják.

Még egy ok, amiért érdemes viráglabdát ajándékozni:

A méhek tömeges pusztulásáról már évek óta hallunk, és szerencsére hazánkban talán javulás látszik, mégis továbbra is nagy a veszély a méhek pusztulása miatt, hiszen az ő munkájuk nélkül eltűnik a növények kétharmada és jó néhány élelmiszer is a bolygóról.

A méhek pusztulásáért a klímaváltozás, a zöldterületek drasztikus csökkenése, valamint a méhekre veszélyes betegségek és élősködők elterjedése ugyanúgy felelőssé tehetők, mint az ember által használt gyom- és kártevő-irtó szerek negatív hatásai.

És hogy mi emberek hogyan tudunk nekik segíteni? Úgy, hogy minél több méhbarát nagy pollentartalmú növényt és virágot ültetünk a kertünkbe,  hiszen ezek táplálékot nyújtanak nem csak a méheknek, de a pillangóknak, lepkéknek és más beporzó rovar számára is.

Így a viráglabdával nem csak egy szép és egyedi ajándékot tudsz adni szeretteidnek, hanem egy esélyt a méheknek is.

A viráglabdák száraz és hűvös helyen tárolva két évig is megőrzik a csírázó képességüket! Minden egyes viráglabdában kézzel helyezzük el a magokat, kb. 20-25 magkeverék jut minden virágmaglabdára.

A viráglabdákat a zumishop.hu webáruházban lehet megtekinteni >>>>>>


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!