Kettéveszem (az egyiket kicsit többre hagyom), a nagyobb darabot kinyújtom, tepsibe terítem, a tölteléket elegyengetem rajta, a másik kinyújtott tésztát ráborítom, 1 felvert tojással megkenem, megszurkálom (elég sűrűn, egyik sort jobbra, másikat balra fordított villával - így még jól is néz ki, nem csak finom!), kisütöm. Ha kihűlt, kockákra vágva tálalom.

Ha van kimaradt tojásfehérje, akkor csak azzal kenem meg, a tetejét pedig megszórom kristálycukorral - így egy kicsit más jellegű, de szintén nagyon finom lesz! A töltelék: kilónyi almát megtisztítok, lereszelem, cukorral, fahéjjal ízesítve addig főzöm, amíg a levét elfövi. Még melegen (de nem forrón!) 10 dkg Rama margarint keverek bele - ettől lesz más az íze, mint a legtöbb almás süteménynek.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!