Az első bizonyítékok arra engednek következtetni, hogy az inozitol is jótékony hatással lehet a depresszióra, de ennek bizonyítására további kutatások szükségesek. Az előzetes véletlenszerű irányított kísérletek alapján a kolin, a magnézium, a folátok és a triptofán pedig a mániás tünetek kezelésében segíthet.

A Psychotherapy and Psychosomatics című tudományos szaklap legfrissebb számában megjelent tanulmány témája az étrend és a kedélyváltozások kapcsolata, különös tekintettel a súlyos patológiás esetekre (bipoláris zavar).


A bipoláris zavar elsődleges terápiája a gyógyszeres kezelés, de sok páciens a gyógyszerek ellenére is tapasztal bizonyos tudatküszöb alatti tüneteket. Az alternatív kezelési módszerek, mint az étkezésterápia segíthetnek a maradványos tünetek enyhítésében és a gyógyszeres kezelés hatékonyságának javításában. A mostani cikk célja, hogy megvizsgálja az étkezési-alapú kezelési módszerek működését és klinikai vizsgálati eredményeit, a hagyományos gyógyszeres kezelésekkel kombinálva és önmagában. A tudósok az 1960 és 2012 közti időszak angol nyelven publikált humán kutatásait vették górcső alá a Medline segítségével, melyek során az n-3, a króm, az inozitol, a kolin, a magnézium, a folát és a triptofán hatásait vizsgálták meg a bipoláris depresszió elleni gyógyszeres kezeléstől függetlenül és azokkal együtt alkalmazva is.

A mentális betegségek alternatív kezelési módszereinek felfedezése rendkívül fontos közegészségügyi szempontból és a mostani adatok alapján úgy tűnik, az étrend-terápia ígéretes lehet a bipoláris zavar kezelésében. A tudósok azonban igyekeztek kiemelni, hogy ennek bizonyítására még további vizsgálatok szükségesek.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!