A hagymavirág nyáron az egyik legfeltűnőbb virág a kertben, hiszen hatalmas lila virágával már messziről kitűnik a többi virág közül. Így van ezzel a léggömbhagyma is, amely ugyan mindössze 50-60 cm magasra nő meg, mégis az egyenes főszáron nyíló egyetlen virágzat feltűnő látványt nyújt.

Már maga a levél is szépnek mondható, hiszen levelei akár 35 cm.-esek is lehetnek, a fonákot sűrű fehér szőr borítja, míg a levelek gyönyörű kékeszöld színben tündökölnek. A bíborvörös, kissé fémesen csillogó csillag alakú virágok tömegesen nyílnak, és egy nagy gömböt alkotnak, amely akár 25-35 cm átmérőjű is lehet.

A léggömbhagymát tavasszal érdemes elültetni a kertben, ma már szinte minden nagyobb kertészeti áruházban beszerezhető a hagymája. A kert meleg napos részébe telepítsük a növényt, ahol a talaj nem túl nedves, de tápanyagban igen gazdag.

Fantasztikus látványt nyújt a léggömbhagyma, ha fűfélék mellé ültetjük, amelyek nyáron még jobban kiemelik a virágok szépségét. Ősszel, ha a virágok már elnyíltak, várjuk meg, amíg a levelek elkezdnek sárgulni, ekkor az összes tápanyag visszahúzódik a hagymába, végül vágjuk vissza az elszáradt és elsárgult leveleket, tövig.


Ezen kívül ne feledkezzünk meg a hagymafélék többi családtagjáról sem, az akár 150 cm magasra megnövő óriás hagymavirágról, vagy a törpe, de annál finomabb metélőhagymáról sem.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!