Ha kertünkben van egy kisebb domb, vagy egy lejtő ne hagyjuk üresen, építsünk sziklakertet.

Néhány darab természetes mészkő, vagy homokkő, néhány sziklakerti növény, és máris nekiállhatunk a saját sziklakert építésének. A sziklakertet úgy alakítsuk ki, hogy a kövek között legyen elég hely a virágföldnek, és a növényeknek.

 

Tervezzük meg milyen növényt fogunk beültetni, l: futónövény, törpe cserje, örökzöld. Ültethetünk a sziklakertbe: kakukkfüvet, kolibrivirágot, törpe örökzöldeket, évelő növényeket. A sziklakertben az a jó hogy akár egész évben díszíti a kertünket, nyáron a színes virágzó növények, télen, pedig az örökzöldek, adja meg a hangulatát.

De sziklakertet nem csak domboldalban tudjuk kialakítani.


Egy szabad síkfelületen is elkészíthetjük, rétegekben lerakott laposabb természetes kövekkel. Ide a sziklák közé tervezhetünk apró patakot, vagy vízfolyást is. Kisebb bokros növényeket telepítsünk, ide, mint a juniperus , vagy a közönséges boróka. Készíthetünk szárazon rakott kőfalat is, amelyeket beborítanak a színpompás évelő virágok.

Ültessünk színes növényeket a fal oldalába és a tetejére is, erre a legalkalmasabb a szappanfű, amely egész nyáron át virágzik, vagy a varjúháj, élénk sárga leveleivel.


 

Ha nem szeretnénk sziklakertet építeni, készítsünk kavicsos ágyást, amikor egy virágágyás szélét és belsejét is megtöltjük nagyobb kövekkel, és ezek közé ültetünk virágokat.

Ide tehetünk több évelő növényt, vagy hagymás virágot, törpe növésű cserjéket, örökzöldeket. A sziklakert építésénél ügyeljünk, arra hogy a kövek elhelyezkedése formája, minél természetesebb hatást keltsen. A nagyobb kövek közé, helyezzünk el kisebb köveket, vagy kőzúzalékot. A kövek közé tegyünk jó minőségű termőföldet.


 

A növényeknél figyeljünk az igényeikre, és az összhangra is.

A köveket beszerezhetjük nagyobb kőfejtőkben, érdemes néhány különleges követ is beszerezni, az üreges kövek belsejébe is ültethetünk növényt, kisebb csobogót, vagy patakot is érdemes becsempészni a kövek közé.

Az örökzöldek, a futó cserjék és az évelő színes virágok emelik ki a természetes hatású sziklák és kövek szépségét, így lesz kertünk ékessége a sziklakert.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!