Hozzávalók: 7 db. tojás, 20 dkg. Írós vaj (margarin), 20 dkg. Porcukor, 20 dkg. Darált mandula, 10 dkg. Darált mák, 10 dkg. Liszt, 1 evőkanál reszelt citromhéj, csipetnyi só.

A tepsi kikenéséhez: 3 dkg. Vaj,2 evőkanál liszt. A díszítéshez: porcukorral dúsított szirupban főtt gyümölcs.


Elkészítése: A vajat egy nagyobb tálban szétmorzsoljuk, majd beleütjük a tojások sárgáját, a kimért porcukrot, a csipetnyi sót, a finomra darált mandulát, a darált mákot, a lisztet és a reszelt citromhájat is. Alaposan összedolgozzuk, és a végén hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját is, amivel óvatosan összeforgatjuk a masszát.

A sütőformát kikenjük vajjal és lisztezzük, majd a masszát beleöntve elsimítjuk és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. A végén cukorszirupban főtt gyümölccsel díszítve kínáljuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!