A Mayo Klinikán készült vizsgálat során több mint nyolcszáz 7 és 18 év közötti gyereket kísértek figyelemmel a szakemberek, mely során mind a gyerekeknek, mind szüleiknek ki kellett tölteniük egy egyenként nyolc kérdésből álló kérdőívet. A gyerekek esetében olyan dolgokra kérdeztek rá, hogy mit tesznek olyankor, ha egy félelmetesnek tűnő helyzetet szeretnének megúszni. A Behavior Therapy című lapban megjelent tanulmány rámutatott, hogy azok a gyerekek, akik minden esetben megpróbálták kikerülni az ismeretlen, ijesztőnek tűnő helyzeteket, egy év elteltével nagyobb valószínűséggel váltak szorongóvá, mint azok, akik belementek egy-egy rémisztőnek tűnő szituációba.

A vizsgálatot vezető Stephen Whiteside, a Mayo Klinika Gyermekközpontjának pszichológusa úgy véli, a fentiek fényében könnyebb azonosítani azokat a gyerekeket, akiknél van esély a szorongó viselkedés kialakulására, ráadásul a kutatás megerősítette annak a terápiás módszernek a létjogosultságát is, miszerint a félelmek legyőzésének legjobb módja, ha szembenézünk azzal, amitől félünk. A vizsgálatban szereplő gyerekek közül 25 szorongó fiatalt a fenti módszerrel kezeltek, aminek hatására mindannyian lassú javulásnak indultak. Amint azt Whiteside kifejtette, azok a gyerekek, akiknek nincs lehetőségük szembenézni félelmük tárgyával, sosem jönnek rá, hogy félelmük kordában tartható és legyőzhető.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!