Hozzávalók: 1db nagyobb spárgatök, só, őrölt bors. A töltelékhez,0,5dl olaj,1 fej vöröshagyma,70dk darált csirkecomb,2 gerezd fokhagyma,1 csokor petrezselyem,3db paradicsom,25dk párolt rizs,15dk trappista sajt.
A tököt hosszában félbevágjuk, vékony talpat vágunk az aljára, és kanállal kiszedjük a magjait. Sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.

Ezután sóval, borssal zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1dl vizet hozzáöntve félpuhára pároljuk. Rászórjuk a darabokra vágott paradicsomot, és fedővel letakarva, lassú tűzön készre pároljuk. Végül beleforgatjuk a párolt rizst, a durvára reszelt sajtot, és a tökbe töltjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá,180 fokon alufóliával letakarva kb. 20 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.

Kosztelnik Lászlóné

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!