HOZZÁVALÓK:
20 dkg. Porcukor,20 dkg. Liszt,15 dkg. Darált dió,4 tojás,1 dl. víz,1 dl. olaj,1 tasak sütőpor.
A TÖLTELÉKHEZ:
3 ek.liszt,1 dl.tej,20 dkg.cukor,20 dkg.RAMA margarin,1 üveg meggybefőtt.
A TETEJÉRE: reszelt csokoládé.
ELKÉSZITÉSE:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, majd a vizet és az olajat belecsorgatjuk. A darált diót a sütőporral elkevert liszttel összedolgozzuk, és ezt is hozzáadjuk, végül a tojásfehérjét habbá verve beleforgatjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Közben a kimagozott meggyet feldaraboljuk, lecsöpögtetjük. A felfogott meggylevet összekeverjük a tejjel, majd a lisztet beleszórjuk és krémmé főzzük.
A margarint a cukorral habosra kikavarjuk, azután a kihűlt meggykrémhez adjuk.
Az apróra darabolt meggyet is beleszórjuk és összekeverjük a meggykrémmel.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és megszórjuk csokoládédarával.
Nagyon fincsi sütemény. A receptet beküldte Vass Melinda Katalin nevű kedves olvasónk.