1 csapott teáskanál currypor, 1 késhegynyi törött fekete bors, 5 dkg cérnametélt, só.
Előkészítés: a megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom.
Elkészítés: 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom.
Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.
Ezt olvasta már?
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!