Egy kísérlet során a kutatók genetikailag úgy módosítottak egy egeret, hogy az nagyon keveset termeljen az úgynevezett IGF-1 növekedési hormonból, melyből a túl magas szint következtében felgyorsulhat az öregedés és megsokszorozódhatnak az öregedéssel összefüggő betegségek, míg az alacsony szint védelmet nyújt a szervezet számára. Meglepő módon később ugyanezt a génmutációt fedezték fel a szakemberek a Laron szindrómával élőknél is, amely egy nagyon ritka betegség, világszerte mindössze 350 embert érint. Mivel a Laron szindrómások szervezetében nagyon alacsony az IGF-1 szintje, ezek az emberek igen alacsonyak, ugyanakkor kevésbé vannak kitéve a ráknak és a cukorbetegségnek.

Ma már bizonyítékok vannak a kutatók birtokában arra nézve, hogy az IGF-1 szintje csökkenthető azzal, amit eszünk, ám nem elég a kalóriát megvonni, a proteinbevitelt is csökkenteni kell, persze nem örökre, csupán időszakosan. Amint azt Valter Longo, a Dél-Kalifornia Egyetem professzora elmagyarázta, mindennek hátterében az áll, hogy amikor a testünk nem jut táplálékhoz, növekedő üzemmód helyett helyreállító üzemmódra vált, így az IGF-1 hormon lecsökkenésével számos helyreállító gén lép működésbe.

A jelenlegi kutatások alapján, az egyik leghatásosabb módszer az a fajta diéta, mely során az illető egyik nap azt eszik, amit akar, a következő napon viszont nagyon szigorú diétát tart, azaz 600 kalóriánál is kevesebbet vesz magához.

A fentiek mellett fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi orvosi szakvélemény szerint a böjt egészségügyi előnyei nem bizonyítottak, és napi 2000 kalóriára szüksége van az emberi szervezetnek, ezért megfelelő orvosi felügyelet nélkül senki ne vágjon bele.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!