Mi a baj az egerekkel?

Az egerek eszméletlenül nagy károkat képesek okozni otthonunkban, mivel mindent szétrágnak – kábeleket, faszerkezeteket, de az elraktározott élelmiszer sincs biztonságban tőlük. Az egerek emellett komoly egészségügyi veszélyt jelentenek, lyme-kórt, szalmonellát, és hantavírust is terjeszthetnek, és az asztmával, illetve az allergiával küszködőkre sincsenek jó hatással. Fontos tudni, hogy ahol egy egeret látunk, ott biztosan több is van, ugyanis aggasztó mértékben képes elszaporodni. Nézzük, mit tehetünk ellenük!

A megelőzés a legfontosabb

Mint minden esetben, most is a megelőzés az egyik legfontosabb dolog. Mivel az egerek a legapróbb réseken is képesek átjutni, ezért nagyon fontos, hogy mindent vizsgáljunk át, és a lyukakat szüntessük meg. Általánosságban azt lehet elmondani, hogy egy ceruzaméretű lyukon már képes átjutni egy egér! Anyagban sem válogatnak, fogaik erősek, a műanyag, a fa, a gumi nem jelent akadályt számukra. Érdemes tudni, hogy az egerek nem szeretik a borsmentaolajat, megelőzésre ez is jó megoldást nyújt. 100 százalékos borsmentaolajjal áztassunk be vattapamacsokat és szórjuk szét ezeket otthonunkban. Az is segít, ha a szennyezett ételektől, ételmaradékoktól minél hamarabb megszabadulunk, és az is, ha az ételeket, illetve a házi kedvencek eledeleit megfelelően tároljuk.

Megoldások egerek ellen

Ha a megelőzés nem vált be, akkor jöhetnek ezek a tippek. Legjobb, legkézenfekvőbb megoldás mindenki számára a rágcsálóírtó szer, melyek mindegyike valamilyen méreganyagot tartalmaz. Gazdaboltokban megvásárolhatók, a hozzátartozó egér-, és patkányládákkal együtt. Ezekbe csak bele kell tennünk a mérget, és egy kis csalianyagot, és várni, hogy az egerek rátaláljanak. Vannak ettől jobb megoldások is, egy ősidők óta bevált tippet mutatok, ez pedig a macska! Ezek az állatok az egerek természetes ellenségei, náluk hatékonyabb védelmet elképzelni sem lehet.

Méreg nélküli megoldások

Ha nem szimpatikus a méreg, akkor választhatsz mást is. Ma már lehet kapni a boltokban élve fogót – csak csalianyagot kell beletennünk, az egér bemegy érte, kijönni már nem tud, mi pedig szabadon engedhetjük bárhol. Léteznek ezen kívül egérragasztók is – én ezeket nem szeretem, mert nagyon ragacsosak, a tubusos ráadásul mindenhova elfolyik, nem utolsósorban nem szép látvány a csapdába esett egér.

Szerző: Bohács Ádám - Állattenyésztés


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!