A világ élelmiszertermelésének legalább harmadát a méheknek köszönhetjük. Sokan nem is tudják, mennyire fontos, hogy óvjuk ezeket a beporzó rovarokat. A számuk gyorsuló ütemben hanyatlik, ezért mindent meg kell tenni a fennmaradásukért magunk miatt is. Mit tehetsz, hogy segítsd őket? Tedd méhbaráttá a kerted! Elmondjuk, hogyan!

1924-ben Albert Einstein azt mondta, hogy ha kihalnak a méhek, az emberiség csak négy évvel fogja túlélni őket. Az elmúlt 20 évben sosem látott mértékben indult hanyatlásnak a méhek száma, és ez komoly figyelmeztető jel a világ számára, hogy nem szabad hagynunk eltűnni ezeket a fontos rovarokat a Föld színéről. A növények 80 százalékát a méhek porozzák be, így méhek nélkül ezek a növények is pusztulásra lennének ítélve.

Te is sokat tehetsz a méhek megmentéséért, ha kertedben méhbarát virágokat ültetsz, melyek táplálékot biztosítanak számukra. Egy nyugodt, szélvédett, vegyszermentes virágoskertnek egyetlen méh sem tud ellenállni! Mutatunk neked 5 méhcsalogató növényt!

A cikk folytatását itt tudod elolvasni >>>>>