Díszítés: 15 dkg sötét, 15 dkg világos süteménybevonó máz.

Tészta: a cukrozott narancshéjat finomra vágjuk. A marciánból, a lekvárból és a cseresznyepálinkából sima tésztát gyúrunk. A masszát nyomózsákba töltjük.

A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben.


10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.

A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk.

Ezt olvasta már?

Barackos csirkemell

Barackos-túrós álom sütemény

Kajszibarackos rakott tészta

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!