Gesztenyés áfonyával töltött csirke

Elkészítési idő kb. 90 perc

Hozzávalók

1 egész csirke/ de akár pulyka is lehet

Sült csirke fűszerkeverék

2 gerezd fokhagyma

3ek olívaolaj

2ek méz

1cs zöldhagyma

15dkg főtt gesztenye

5 evőkanál áfonyabefőtt

2evőkanál morzsolt tárkony

1evőkanál margarin

1 kávéskanál őrölt kömény

Csipet őrölt bors

20dkg tejszínes krémsajt

3evőkanál olaj

2,5dl fehérbor, só.

A zúzott fokhagymát, a mézet, meg az olívaolajat összekeverjük egy kevés sült csirke fűszerkeverékkel, és kívül belül bedörzsöljük vele a csirkét. A felhevített margarinon megpároljuk a karikákra vágott zöldhagymát, a durvára aprított gesztenyét, a lecsepegtetett áfonyát, és a tárkonyt. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, azután belekeverjük a krémsajtot. A masszát a csirkébe töltjük, majd összetűzzük a nyílást. A csirkét forró olajon körbe megpirítjuk, azután 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, közben a borral időnként meglocsoljuk. Párolt zöldséggel tálaljuk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!