Gesztenyés áfonyával töltött csirke
Elkészítési idő kb. 90 perc
Hozzávalók
1 egész csirke/ de akár pulyka is lehet
Sült csirke fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
3ek olívaolaj
2ek méz
1cs zöldhagyma
15dkg főtt gesztenye
5 evőkanál áfonyabefőtt
2evőkanál morzsolt tárkony
1evőkanál margarin
1 kávéskanál őrölt kömény
Csipet őrölt bors
20dkg tejszínes krémsajt
3evőkanál olaj
2,5dl fehérbor, só.
A zúzott fokhagymát, a mézet, meg az olívaolajat összekeverjük egy kevés sült csirke fűszerkeverékkel, és kívül belül bedörzsöljük vele a csirkét. A felhevített margarinon megpároljuk a karikákra vágott zöldhagymát, a durvára aprított gesztenyét, a lecsepegtetett áfonyát, és a tárkonyt. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, azután belekeverjük a krémsajtot. A masszát a csirkébe töltjük, majd összetűzzük a nyílást. A csirkét forró olajon körbe megpirítjuk, azután 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, közben a borral időnként meglocsoljuk. Párolt zöldséggel tálaljuk.
Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!