Kérd meg Anyut, hogy vásároljon a piacon citromot, narancsot, vagy más citrusfélét, vegyen mellé egy kis csomag virágföldet és egy közepes méretű cserepet.

A citromot, vagy narancsot edd meg, mert nagyon sok benne a vitamin, a magokat pedig szedd ki és mosd meg, úgy hogy gyümölcshús ne maradjon rajta, majd jó alaposan szárítsd ki őket.

A cserepet töltsd meg virágfölddel, és nyomd bele a magokat kb. 1 cm mélyen.

Egy szobai virágpermetezővel öntözd meg meg a földet, végül pedig takard le a cserepet egy átlátszó fóliával, ez biztosítja majd az állandó párás környezetet a magoncok számára.

Tedd a cserepet egy világos helyre, majd figyeld, naponta hogy mikor bújuk ki a növény. Ez beletelik akár 2-6 hétbe is, legyél türelmes. Közben ellenőrizd a föld nedvességtét, ne legyen túl nedves, de ne is száradjon ki a föld, és minden nap egy kis időre vedd le a fóliát a cserépről, és szellőztesd át a földet.

A kifejlett palántákat nyáron kiteheted a kertbe is, egy napos helyre, ha ez nincs az erkélyen is tovább nevelheted, vagy tedd a szobába vagy konyha ablakába.

Sajnos az így ültetett citrom és narancsfa nem fog termést hozni, de remek mulatság lesz gondozni és ápolni a saját citrom és narancsfádat.

Végül pedig nézd meg a videót és ismerd meg a citromfa gondozását, és nevelését, egy kertész szakember elmondása által.


Jó kertészkedést kívánunk.