Hozzávalók:
1 dl aszalt sárgabarack
1 teáskanál reszelt narancshéj
6 evőkanál narancslé
4 dl ricotta sajt
kb. 6 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)
1 teáskanál őrölt koriander
12 db lisztes tortilla* (15-20 cm átmérőjűek)
6 dl feldarabolt friss vagy konzerv ananász jól lecsepegtetve + mentagallyak a díszítéshez.
Egy tálban keverjük össze az aszalt sárgabarackot, a narancshéjat és a narancslevet, majd hagyjuk állni, amíg a barackdarabok meg nem puhulnak kb. 10 perc)
Egy keverőgépben vagy mixerben keverjük össze a barack-narancslé keveréket, a ricotta sajtot, a mézet és a koriandert, és addig keverjük a géppel, amíg lágy pürét nem kapunk (ennél a pontnál megállhatunk, és a keveréket lefagyaszthatjuk, így két napig is eltartható).
Helyezzünk el hat tortillát 2 vagy 3 enyhén megzsírozott sütőlapon. Szórjuk meg őket egyenletesen a sajtos keverékkel úgy, hogy körben egy-másfél centiméteres üres hely maradjon. Egyenletesen terítsük el az ananászt a sajton, majd mindegyikre helyezzünk el egyet-egyet a maradék hat tortillából, és gyengén nyomjuk össze. 230°C-os sütőben addig süssük, amíg a tortillák enyhén meg nem pirulnak (kb. 7 - 9 percig) úgy, hogy a sütőlapokat félidőben fordítsuk el 90°-kal, hogy minden oldal egyenletesen megpirulhasson.
Fatáblán szeleteljük fel a tortillákat egyenként 4-6 szeletre, majd rendezzük el ezeket ízlésesen egy nagy lapos tálon, ha kívánjuk, díszítsük mentagallyakkal, ha úgy kívánjuk. 8 - 10 adag lesz belőle.
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!