Linzertészta: 20 dkg Rama margarin, 10 dkg Koronás porcukor, 30 dkg liszt 3 dkg kókuszreszelék, 2 db tojás sárgája, 15 dkg baracklekvár (Befőző cukorral készített), 15 dkg csokoládé

Egy ünnepi kókusz csókot készítünk.

Először egy kókuszos linzertésztát sütünk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukrot, kókuszreszeléket lazán hozzákeverjük. A két tojássárga hozzákeverésével, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!

A tésztát megfelezzük, és harmincpercnyi pihentetés után 1 cm vastag lapot nyújtunk. Kis linzerszaggatóval 3 cm-es korongokat szaggatunk ki, majd sütőlemezen készre sütjük. Tészta másik feléből is 1 cm-es lapot nyújtunk, és ugyanolyan korongokat szaggatunk belőle, majd sütőlemezen félig megsütjük. Erre nyomjuk rá a kókuszcsók masszáját. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A cukor másik felét 1 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük, majd ha már nem túl forró, a tojáshabhoz keverjük. Lazán hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. A linzer lapokra mutatós kis csúcsokat formázunk. Langyos sütőben, kitámasztott ajtóval szilárdra szárítjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne színeződjön el a hab, maradjon szép fehér. Egy üres linzer lapocskát egy kókuszcsókos linzer lapocskával és lekvárral összetöltünk. Az alját olvasztott csokoládéba belemártva tálaljuk.