Hozzávalók:

12 dkg liszt, 4 dkg cukor, kevés reszelt citromhéj,1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája.

A töltelékhez: 1 kg zsíros túró, 25 dkg cukor, fél cs. vaníliás cukor, 3 kanál liszt, 1 csipet só, 5 tojás, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín és fél doboz mascarpone.

A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, vajjal és tojássárgájával összekeverjük, átgyúrjuk, majd egy órára betesszük a hűtőszekrénybe, Ezután kivesszük és egy lisztes deszkán a tészta felét kinyújtjuk és egy tortaforma segítségével körbe vágjuk.

A tésztát belefektetjük a sütőpapírral kibélelt formába és forró sütőbe tolva 10 perc alatt készre sütjük. Közben kinyújtjuk a tészta másik felét is és kibéleljük vele a tortaforma oldalát is.

A túrót jó alaposan összetörjük, belekeverjük a cukrot, a citrom és narancshéjat, a lisztet, sót a mascarponét, és egyenként beleütjük a tojásokat és a tojássárgáját,végül hozzákeverjük a tejszínt.


Amikor a keverék sima és krémes lesz, beleöntjük a tortaformába és forró sütőbe tolva 15 percig sütjük, majd ha krém pirulni kezd, lejjebb vesszük a hőfokot és 1 óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt vegyük ki a formából és tegyük be a hűtőbe 24 órára. A túrótortát friss gyümölccsel vagy tejszínhabbal is tálalhatjuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!