Uraim, pár nap és ismét elérkezett a Nőnap, amelyre még mindig a legszebb ajándék a virág. Megmutatjuk melyik virágot kinek érdemes ajándékozni.

A Nőnap óta 1948 óta minden év Március 8.-án tartják meg, a nők iránti tisztelet és megbecsülés jeleként. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

De nem csak Magyarországon, hanem világ számos országában ezen a napon ünneplik a nőket. Hazánkban a nőnap sláger virága a hóvirág volt, de mivel a hóvirág ma már védett növénynek számít, így ezt már hiába is keresnénk a virágboltok kínálatában március 8.-án!

De akkor milyen virágot érdemes ezen a szép tavaszi napon ajándékozni a hölgyeknek?

Vágott virágok:

Mivel márciusban már mindenki várja a tavaszt és a jó időt, ha vágott virágot szeretnénk ajándékozni, érdemes jácintot, tulipánt, vagy nárciszt ajándékozni, ennek minden hölgy örülni fog. Bár vágott formában nem tartoznak a legtartósabb virágok közé, illatuk és látványuk ellensúlyozza rövid élettartamukat.

A mini rózsa, a rózsák, a mini gerberák, fréziák, boglárkák is megtalálhatók a virágboltok polcain ebben az időszakban, bármelyik ideális ajándék lehet nőnapra.

Nőnapi virágcsokor

Cserepes virágok:

Begónia

A cserepes begónia mutatós évelő dísznövény, amely lakásban, de nyáron akár a szabadba is kitehető.  Világos lakások közkedvelt dísznövénye, amely évről évre virágba borul, viszont kerülni kell a túllocsolást, mert a pangó víz hatására kipusztulhat a növény.

Korallvirág

Évek óta vezető helyet tölt be a növények slágerlistáján a korallvirág.

Számtalan színben megtalálható a virágboltokban, sima, vagy telt virágú változatban, mini, normál vagy nagyobb méretben is.

A korallvirágot, nagyon könnyű gondozni, akár kezdő kertbarátoknak is bátran ajándékozhatjuk, kedveli a világos lakásokat, közepes vízigényű, és nyáron szintén a kertben vagy a teraszon is tartható. Éveken át lehet otthonunk dísze a korallvirág, így nőnapra is ideális ajándék lesz belőle.

Nőnapi korallvirágok

Cserepes tavaszi virágok

A legtöbb virágboltban, ebben az időszakban sok cserepes tulipánt, jácintot, és nárciszt találunk.

Szintén a tavasz illatát és színeit lopják be szívünkbe, de előnyük még hogy a cserepes hagymás növényeket elvirágzás után kilehet ültetni a kertbe, ahol a hagymája a következő évben újra kihajt és virágzik. Így ha olyan hölgynek szeretnénk virágot ajándékozni, akinek van erkélye, kertje, vagy terasza, a cserepes hagymás tavaszi virág igazán hasznos választás lehet.

Cserepes mini rózsa

Szintén évek óta sláger virágnak számít a cserepes mini rózsa, amely szinte felér egy kisebb rózsacsokorral.

De jó, ha tudjuk, hogy a cserepes mini rózsa csak a szabadban tartható, tehát lakásban nem fog életben maradni. Így csak olyan hölgynek ajándékozzunk mini rózsát, akinek van kertje és ki tudja ültetni a növényt nőnap után.

Cserpes mini rózsa

Primula, vagy más néven kankalin

A tavasz egyik legkedveltebb cserepes növénye a kankalin, amely szintén tavaszt jelzi minden hölgy számára. A szivárvány szinte minden színében pompáznak ezek a kedves kis növények a virágboltokban áruk is igen kedvező 150-350 Ft között mozog egy cserép kankalin ára, így ha több hölgynek keresünk virágot a primula jó választás lehet.

Azt viszont kevesen tudják, hogy a kankalin is kerti növény, tehát lakásban nem fog sokáig életben maradni, de ha kiültetjük kertbe, évről évre tavasszal gyönyörködhetünk a látványában, hiszen évelő növényről van szó.

Fokföldi ibolya

Évtizedek óta közkedvelt virágzó dísznövény a fokföldi ibolya, amely az utóbbi években szintén kicsit megújult és divatossá vált.

A mini cserepes telt virágú fokföldi ibolyák évről évre újabb színekben kerülnek ki a kertészetek kínálatában, így vannak, akik már vadásszák az új színeket és formákat.

A fokföldi ibolya kevés gondozás mellett is szépen fejlődik, akár lakásban akár egy irodában. Évről évre képes akár egész évben is virágot hozni, így tényleg egy nagyon hálás öröklakás dísz lehet belőle.

Azálea

A cserepes azálea szintén egy olyan növény, amelyet érdemes a kertbe kiültetni, sajnos a fűtött és meleg szobában nem érzi jól magát. Kedveli a mészmentes öntözővizet, a legjobb, ha esővízzel van locsolva és fontos neki a savanyú talajba való ültetés is. Ezt a növényt inkább olyan hölgynek ajándékozzuk, akinek van kertje, és kedveli a különleges növényeket.

Bármilyen növényt is választunk nőnapra, érdemes az eladótól információt kérni, a növény környezeti és gondozás igényeiről.

A cikk folytatásában megmutatjuk, hogyan kertészkedj, ha nem szeretnél sokat locsolni!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!