Ezek a gyönyörű 10-12 cm.-es napsárga,vagy színes virágok, amelyek a fészkes virágúak családjába tartoznak, leginkább kis napraforgókra, vagy színes margarétákra emlékeztetnek minket. A virágok június elejétől egészen az ősz végéig nyílnak.

Sajnos a virágok csak napfény hatására nyílnak nyáron, épp ezért gyakran napvirágnak is hívják, de talán épp ez a különleges tulajdonsága teszi a növényt oly vonzóvá a hobbikert barátok számára, hiszen kevés olyan dísznövény van, amelyik imádja és bírja a tűző nyári napsütést. Így a napvirágot ültethetjük balkonládába, cserépbe, sírokra, virágágyásokba, vagy sziklakertbe is, mivel a növény magassága 15-30 cm.


Ma már a nemesítésnek köszönhetően számtalan színben és formában találkozhatunk ezzel a bájos növénnyel, különleges rikító színnel rendelkezik pl. a „Chansonette”és a „ mini star”. Az egyik legkedveltebb fajta a „Talent” amelynél a sárga, narancssárga, és barnásvörös virágokat ezüstös levelek övezik.

A záporvirágot, vagy más néven napvirágot magról és palántáról is ültethetjük kertünkbe. A magokat februártól áprilisig előnevelhetjük egy védett helyen, 18-22 fokos hőmérsékleten. A magoknak sok levegőre van szükségük a csírázáshoz, ezért csak nagyon vékony földréteggel takarjuk be őket. Május közepétől már kiültethetjük a szabadba a kis záporvirág palántákat, ágyásokba, balkonládába, vagy cserépbe is, de a palánták között hagyjunk kb. 15-20 cm távolságot.


Fontos hogy ezeket a növényeket még nyáron se öntözzük túl, a két locsolás között hagyjuk elég időt, hogy a növény elpárologtassa a nedvességet. Ha balkonládába vagy cserépben szeretnénk a növényt nevelni, nyáron kéthetente egyszer adjunk egy kevés tápoldatot az öntözővízhez.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!