Elkészítése: A megtisztított, felszeletelt hagymát, és a karikára vágott vegyes zöldséget, 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal, babérlevéllel és citrommal ízesítjük. A halakat kibelezzük, a húst lefejtjük a gerinccsontról. Az így kapott filék bőrét lehúzzuk, és a halcsontokkal együtt beletesszük a zöldséges lébe. Kiterítünk egy alufólialapot. Fehérborral meglocsoljuk és behintjük zselatinnal. Hosszában két halfilét egymás mellé fektetünk rá.


Enyhén sózzuk, kevés fehérborral meglocsoljuk, és kevés zselatinnal behintjük. Tetejére ismét halfilét rakunk, ízesítjük és így folytatjuk, amíg a hal el nem fogy. Ezután begöngyöljük a fóliába, összekötjük, és a lébe téve 15-20 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a párolólé csak gyöngyözzön, és ne forrjon erősen. Vegyük figyelembe, hogy a halat, a főzőlében kell hagyni, kihűlni és ez idő alatt tovább puhul. A kihűlt haltekercset levéből kivesszük, és hűtőbe téve megdermesztjük, majd eltávolítjuk róla a zsineget és a fóliát. Hideg vízzel leöblítjük róla a kocsonyás levet, majd felszeleteljük. Franciasaláta alapra tálaljuk (kevés aszpikkal fényezhetjük). Fejes salátával, citrommal, kaviárral, kagylóval stb. díszítjük. Tartármártást kínálunk mellé.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!