Miért sárgul a yucca?

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Tisztelt Kertvarázs magazin! Nem rég ajándékba kaptam egy gyönyörű yuccát de sajnos az óta mióta nálam van, a levelei sárgulnak, és lefelé kókadoznak. Mit lehet vele kezdeni, hogy ugyanolyan szép legyen, mint előtte. Válaszukat előre is köszönöm: Horváthné Szeged.

Válasz:

Kedves Olvasónk!

A yucca legfőbb gondozási igénye hogy a földje ne legyen túl öntözve, ez okozhatja a levelek sárgulását és a lefelé konyulást is. Csak akkor szabad a földjét meglocsolni, ha az már teljesen száraz télen elég háromhetente egyszer locsolni.

 

Nyáron másfél hetente egyszer elég neki vizet adni, de a lényeg hogy a locsolás előtt a földnek már kissé száraznak kell lennie, mert a yucca a törzsében is tárolja a nedvességet, így amikor a föld már száraz a növények még mindig van víztartaléka.

Ezen kívül nem szereti a túlfűtött szobákat, 25 fok felett is száradnak a levelek.

Üdvözlettel: Kertvarázs magazin


Nyerj

Karácsonyi nyereményjáték! Nyerjen kertészeti könyvet!

Játsszon velünk és nyerje meg a 15000Ft összértékű kertészeti könyvek egyikét! Ehhez nem kell mást tennie, mint helyesen válaszolnia három kérdésre!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Biokerthez használjunk növényi permetleveket

Ha önnek is fontos a vegyszermentes védekezés a biokertbe bátra használja a növényi főzeteket és leveket, amelyek megvédik növényeit a kártevőktől.

Bővebben...

Növényvédelem vegyszerek nélkül: bio permetezőszer készítése!

A biokertészkedés és a biokert alapja hogy a növényvédelemnél nem használhatunk vegyszert, csakis természetes védekezéssel előzhetjük meg a növénybetegségeket. Bővebben...

Füvesítés magról vagy gyeptégláról?

Egy nagyobb felületű füvesítéskor felmerül a kérdés melyik éri meg jobban a fűmagvetés vagy a gyeptégla. Bővebben...

Narancsos tejszínes desszert

8 tojássárgáját 22 dkg porcukorral, 2 dkg zselatinnal, egy csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverünk.

Bővebben...