Akár szeptember végégig is gyönyörködhetünk a virágok szépségében kertünkben, ha most a nyár vége felé sem hanyagoljuk el a kerti munkákat.

Sétáljunk ki kertünkbe és szedjük le az összes elnyílt illetve elhervadt virágokat, mert így a növényeket újabb virágzásra tudjuk serkenteni.

Az elnyílt virágokat sem szabad kidobni, hanem ha van rá lehetőség szedjük ki a magokat a virágfejből, mert így jövőre ingyen telepíthetjük a növényeket kertünkbe!

Gyomláljuk ki kertünket és gereblyézzük körbe az ágyásokat, vagy a legjobb, ha egy kis kapával fellazítjuk a talajt, mert így oxigén juttatunk a növények gyökérhez.

Még most sem szabad a tápoldatokat elhanyagolni kertünkbe, hetente egyszer adjunk az öntöző vízhez tápoldatot. Válasszuk ki az adott növény csoportnak megfelelő tápoldat, így pl. a zöldségekhez a gyümölcsökhöz, a virágzó dísznövényekhez is érdemes külön-külön tápoldatot vásárolni.


Főleg azoknál a növényeknél fontos a folyamatos tápanyag utánpótlás, amelyek pl. a balkonon cserépben vannak tartva, így a leander, a muskátli, vagy az egynyári virágok virágzási ideje is kitolható.

Ha a futó illetve az álló muskátlin vagy a petúnián elsárgult hajtásokat találunk, bátran vágjuk őket vissza és szintén egy kevés tápoldattal helyre hozhatjuk a növények szépségét és ragyogását.


Ne feledjük, amikor az időjárás megváltozik a nyár végén és a hőmérséklet lassan hűlni kezd a növények is kevesebb vizet párologtatnak el így kevesebb öntözéssel is beérik, mint a nyári forróság idején.

Ha tetszett a cikk küldje tovább!