Amint arról a Menopausa című lapban közzétett tanulmány szerzője, Katherine Newton beszámolt, a menstruáció elmaradása után számos nő küzd álmatlansággal, így számukra nagy segítséget jelenthet a jóga. Mivel a klimax idején jelentkező tünetek ellen a szakemberek legtöbbször hormonterápiát javasolnak, amire sok nő nem szívesen vállalkozik, a kutatók abban bíztak, talán a jóga – vagy egyéb természetes módszerek - ezek ellen is védelmet tudnak nyújtani. Vizsgálatuk során 249 egészséges nővel készítettek felmérést, akiket három csoportra osztottak. Egy részük rendszeresen kezdett jógázni, másik részük aerobikozni, a harmadik csoport pedig egyik tevékenységben sem vett részt, emellett pedig egy részük omega-3 zsírsavat, másik részük placebót szedett.

Az eredmények azt mutatták, hogy a testmozgás minden esetben csökkentette az álmatlanság és a depresszió mértékét, és a jóga hatására is javult az alanyok alvásminősége, az omega-3 zsírsavnak azonban sem a hőhullámokra, sem az éjszakai verejtékezésre, sem az álmatlanságra vagy a kedélyállapotra nem volt befolyása.

Dr. Newton mellett még számos szaktekintély vett részt a kutatásban, amit többek között az Egyesült Államok Nemzeti Egészség Intézete (NIH) támogatott.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!