Hozzávalók:

40 dkg füstölt sonka, zöldhagyma, 5 piros retek, 1 hegyes zöldpaprika, 4 paradicsom, 1 fej saláta, 3 főt tojás, öntethez: 1 dl fehérbor, 1 dl Oliva olaj, só, bors, 1 kanál mustár, friss kapor. A zöldségeket meghámozzuk, és vékony karikáéra vágjuk. Ez után a tojás és a sonkát is vékony csíkokra vagy kockára vágjuk ki, hogy szereti. Egy tálban összeforgatjuk. Előszedünk egy szép nagy salátás tálat, kibéleljük a zöld saláta levelekkel és a közepére halmozzuk az összekevert saláta alapot.

Az öntethez a behűtött borhoz hozzákeverünk 1 kanál mustárt, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesítjük, lassan hozzáadjuk az Oliva olajat, és kanállal összekeverjük. Tálalás előtt az öntettel meglocsoljuk a salátát és megszórjuk friss apróra vágott kaporral.