A legfontosabb, amit tudunk kell a vakond elleni harcban, hogy ez egy védett állat, tehát csak olyan eszközökkel védekezhetünk ellen, amely az állat egészségében nem tesz kárt.

A kertünkben éktelenkedő földtúrások gyakran nem csak vakondtól, hanem vízipocoktól is származhat. A két állat túrását úgy tudjuk megkülönböztetni, ha megfigyeljük a földtúrás formáját.

A vízipocok laposabb dombot kapar, és az ő járatai a felszínen is jól kivehetők, míg a vakondé magasabb kúpszerű. A vakond amellett hogy elcsúfítja kertünket a földhalmokkal, egy nagyon hasznos állat, hiszen leginkább férgekkel, és egyéb apró állatokkal táplálkozik, tehát a növényeinket nem károsítja. Gyakran észre sem vesszük a jelenlétét, ha az nem egy hatalmas zöld felületen éktelenkedik.


Az egyik legjobb módszer a vakond távol tartására, ha rendszeresen használjuk a gyepet, pl. a gyerekek játszanak rajta, vagy mi sokat üldögélünk a smaragdzöld pázsiton elhelyezett székeken. Az állandó rázkódás, járás, vagy játék közben keletkező zajok pl. fűnyíró, hamar elijesztik a vakondokat, így máshol kezdenek el járatokat fúrni.

A másik kíméletes módszer, ha élőcsapdákat helyezünk ki a túrásokhoz, méghozzá úgy hogy a csapdát betoljuk a földhalom alá. Ehhez a művelethez okvetlenül viseljünk kesztyűt. Majd amikor vakondot találunk a csapdába, valahol messze a kertünktől egy erdős vagy füves területen engedjük szabadon az állatot.

A harmadik remek ellenszer, ha kutyát, illetve macskát tartunk kertünkben, mert ezek az állatok remek vadászösztönnel rendelkeznek, így hamar elkergetik a rágcsálókat kertünkből.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!