Erre „válaszul” állította össze a vállalat a különböző növénykultúrákra specializált CoraxBio Boxait, amelyek tartalmaznak mindent, amire az adott növénykultúrának egy szezonban általában szüksége van egy ház körüli vagy hétvégi kert átlagos területén.

A dobozok nemcsak a megfelelő lombtrágyákat és növényvédő szereket tartalmazzák, de a használatukhoz szükséges szaktudást is, és ebben rejlik az igazi újdonság. Minden csomag részletes útmutatót tartalmaz, amelyben ott van, hogy melyik anyagot mikor, hogyan, milyen mennyiségben és miért kell kijuttatni.

A cég hat különböző készlettel – Gyep, Örökzöld és díszfa, Szőlő, Virágos dísznövény, Zöldség, valamint Gyümölcs Boxok – lépett piacra, a forgalmazás 2016. március elején kezdődik.



Az összekészített anyagok minden tekintetben megfelelnek az új uniós előírásoknak, így az Európai Bizottság 283/2013 számú, a növényvédőszerek forgalomba hozataláról szóló rendeletének is. Az előírások betartásával az új boxok tartalmával kezelt zöldség, gyümölcs szermaradék-mentesen fogyasztható. Számos, korábban forgalomban lévő anyag – amelyekből még bőven akadhat a kamrák polcain – az emberekre, állatokra és a környezetre nézve kockázatos vagy akár veszélyes lehet, különösen akkor, ha nem legális úton vásárolták, vagy helytelenül használják azokat.

A dobozokba csomagolt anyagokat a vállalat professzionális agrárpartnerei hosszú évek óta használják sikerrel, de ezek többsége eddig csak nagy kiszerelésben volt kapható, és a kiskerttulajdonosok körében kevésbé volt ismert.



Dr. Eke István, a cég agrárszakértője elmondta: úgy látják, hogy ezekre a kifejezetten környezetkímélő (a csomagban lévő készítmények többsége ökológiai gazdálkodásban is használható), és hatékony anyagokra a lakosság körében is van igény. Ugyanakkor az átlagos kerttulajdonosra nem jellemző a dobozok tartalmának hatékony használatához szükséges szakértelem. Ezért döntöttek úgy, hogy a lehető legtöbb gondot leveszik a felhasználók válláról. Nem csak előre összekészítik mindazt, amire a kertbarátoknak kora tavasztól őszig szüksége lesz egy-egy kultúránál, de a kereskedelemben szokásosnál sokkal részletesebb útmutatót, szaktudást is adnak hozzá, részben a dobozokban található füzetekben, részben pedig online tanácsadás formájában. Ez utóbbival valódi szakértői támogatást kínál a cég, a vásárlók egyéni problémáikra is kaphatnak válaszokat.

A termékek minden szokásos helyen kaphatóak lesznek, így a nagy barkácsáruházak kertészeti osztályain, a gazdaboltokban és a kertészeti árudákban is.A Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt.-ről: A 100 százalékban magyar tulajdonban álló cég mintegy 75 személyt foglalkoztat négy telephelyén és budapesti központjában. Tavalyi éves árbevétele elérte az 1,5 milliárd forintot. A többször átalakult, közel 40 éves vállalat fő profilja a környezetbarát, nagyrészt saját fejlesztésű növényvédőszerek, levél- és talajtrágyák gyártása és forgalmazása itthon és külföldön. A cég foglalkozik továbbá szennyezett talaj rehabilitációjával, kártevőirtással és fermentációs technológiákkal is. A cég termékei korábban elsősorban professzionális, nagyüzemi gazdálkodók számára voltak elérhetők.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!