Azért érdemes tavasszal elvégezni a tőosztást, mert nyáron a nagy meleg, és a szárazság megviseli a növényeket, míg tavasszal az enyhe melegben jobban tudnak koncentrálni a gyökerek fejlődésére.

A tőosztást akkor érdemes elvégezni, amikor a növényeken már megjelennek az új sarjak és hajtások. Tőosztással nem csak új növényhez juthatunk, de a régi növényt is megfiatalíthatjuk.

 

A legtöbb évelő növényt, köztük pl. a liliomokat is könnyedén tudjuk így szaporítani, ássuk ki az anyanövényt a földből, majd egy éles ásóval vágjuk kettő, vagy több részre a növényt. Ezután minél gyorsabban ültessük el új helyükre a növényeket, majd öntözzük be jó alaposan a talajt körülöttük. Ültetés előtt forgassunk be a talajba egy kevés komposztot, vagy érlelt trágyát, így javítva a talaj tápanyag tartalmát is.

Ezt olvasta már?

3 gyönyörű színes növény a sziklakertbe!

3 remek tipp, hogyan varázsoljunk vidéki hangulatot kertünkbe!

A jó magnak jó talaj kell!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!