Számtalan fajtája létezik a madársóskának (oxalis), van, zöld levelű változata van, amelyiknek zöld a levele, de sárga vagy bordó a széle, és teljesen bordó levelű is.

A növény magassága nem haladja meg a 20 cm-t így lakásban vagy kisebb kertben is nevelhetjük. Virágai kicsik, szirmuk fehér vagy rózsaszín áprilistól egészen a nyár végéig virágzik.

Évelő dísznövényként hosszú ideig nevelhetjük és gondozhatjuk, akár a sziklakertbe akár otthonunk egyik szobájában.

Hagymás vagy gyöktörzses fajtájú növény, így a kis hagymákat tavasszal érdemes elültetni kertünkbe, majd nyáron folyamatosan terjeszkedni fog, így pár év alatt a háromszorosára növekszik kertünkben.

Bár évelő növényről van, szó sajnos a téli hideget nem bírja így már -5 foknál kifagy ezért ősszel szedjük fel a hagymákat és vigyük be védett fagymentes helyre és akárcsak a többi hagymás növényt teleltessük át.


Ha decemberre szeretnénk otthonunkban négylevelű lóherét, akkor december elején ültessük el a kis hagymákat jó vízáteresztő képességű virágföldbe majd nagyon minimális locsolással és közép meleg hőmérsékleten hajtassuk meg.

A kertben jól viseli a napos meleg helyeket és a szárazabb homokos talajt épp ezért sziklakertbe is kiváló. csoportosan ültetve a legszebb, akár több színből is összeállíthatunk egy növénycsoportot.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!