Mivel a neten számtalan receptet találtam, a sok leírás közül megalkottam a saját receptemet, amelynek nagy lett a sikere.

Hozzávalók: 30 dkg margarin, 25 dkg ét és tejcsokoládé vegyesen, 4 ek. Kakaópor, 4 tojás, 20 dkg cukor, csipet só, 20 dkg liszt.

Első lépésben előkészítek egy nagyobb lábost, és egy kisebbet. A nagyobb méretű edénybe teszek fel vizet, majd ráhelyezem a kisebbet, így forró gőz felett tudom a margarint, és a csokoládét összeolvasztani. Miután mind a margarin, mind a csoki elolvadt, keverés közben, hozzáadom a kakaóport, majd még egyszer átkeverem.

Ez után a kisebb lábost félre teszem, hogy a csokoládés keverék kihűljön. Amíg a csoki hűl, egy műanyag tálban felütök 4 tojást, amelyhez adok 20 dkg cukrot, és egy robotgéppel fehéredésig keverem. A két tál tartalmát összevegyítem, de csak akkor, ha a csokoládé már eléggé lehűlt, adok hozzá egy csipet sót, lisztet, és egy kézi habverővel kikeverem a tésztát.

Végül egy tepsit kibélelek sütőpapírral, belekanalazom a tésztát, és 170 fokon kb. 15 perc alatt készre sütöm.

A sütés idő nagyon fontos, mert ha túlsütjük a brownie kiszárad, akkor jó, ha a teteje ropogós, de a belseje még lágy marad. Ez a sütemény nem épp fogyókúrás, de nagyon finom és könnyen pillanatok alatt elkészíthető.

Forrás: Nőinetcafe: Ahogy én szeretem gasztroblog

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!