Egy lábosban forraljuk, fel a rumot majd tegyük bele a mazsolát. Pár perc után vegyük le és csöpögtessük le a mazsola szemeket.  Az élesztőt futassuk fel langyos tejben. Egy keverőtálba öntsük bele a lisztet, a közepén készítsünk mélyedést, és öntsük bele az élesztőt, , majd hagyjuk, hogy kovász keletkezzen belőle. A vajat közben lassan olvasszuk meg, és tegyük félre.

A maradék tejet langyosítjuk meg, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citrom reszelt héját. Ezt a keveréket óvatosan adjuk hozzá a kovászhoz, majd öntsük bele az olvasztott vajat és robotgéppel dolgozzuk ki a tésztát jó alaposan. Ezután takarjuk le egy konyharuhával és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.


Amikor megkelt adjuk hozzá a rumos mazsolát, és a tésztát öntsük bele a kivajazott és zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. További fél óráig kelesztjük, majd betesszük a 180 fokos sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük.

Ha elkészült hagyjuk a formába kihűlni, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral vagy leöntjük finom csoki mázzal. Jó étvágyat kívánunk.

Forrás: Receptbarlang.hu