Egy bő szájú üveget telerakunk virággal. Ezután vízzel teletöltjük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk legalább egy napig!

Üveg-, műanyag, vagy porcelán tálba nem túl sűrű textílián átszűrjük (a virágokra már nem lesz szükség). A léhez kristálycukrot keverünk, ízlésünknek megfelelően. Ehhez még literenként egy mokkáskanál borkősavat, vagy citrompótlót és egy kanál szalicilt keverünk hozzá. Egy-két karika citromot is belekeverhetünk, ízlésünk szerint.

Teljes oldódás után üvegekbe szűrjük, és ledugaszoljuk. Érési ideje nincs, leszűrés után közvetlen is fogyaszthatjuk. Hűvös helyen tároljuk, eredeti zamatát fél évig is megőrzi.


Bodzavirág szörp: 1 liter készítéséhez fél kg. kristálycukor, egy mokkáskanál borkősav vagy citrompótló, egy mokkáskanál szalicil vagy nátrium-benzoát, egy-két darab citromkarika, valamint bodzavirág ( lehetőleg a legrövidebb szárral) szükséges. A virágot közvetlenül kinyílás után szedjük, amikor még tele van virágporral!

Akácvirág szörp: Készítése hasonló, mint a bodzaszörpé, de mivel az akácvirág édesebb, ezért a cukor a lé mennyiségének 1/3 – ¼ része legyen. A virágot teljes kinyílás után szedjük, hasonlóan a bodzához, minél rövidebb szárral. A szörp kellemes nektárillatú.

A gyűjtés során figyeljünk a virágok tisztaságára, és hogy a növények egészséges legyenek!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!