Számtalan magnólia  fajta közül válogathatunk, amelyek színben és formában is eltérnek, most ezek közül szeretnék hármat bemutatni!

Magnolia loebneri

A liliomfélék családjába tartozó gyönyörű díszfa, amely 6-8 méter magasra is megnőhet. virágai 12 szirmúak, keskenyek, kívül rózsaszínűek belül fehérek. A növény már március áprilisban virágba borul, még mielőtt a levelek kihajtanának.

Közepes vízigényű, de a nagy nyári forróságban öntözzük gyakran a földjét. Savanyú talajon érzi igazán jól magát, így ültetés előtt, ha más föld van kertünkben érdemes talajcserét végezni. Napos és félárnyékos helyen is szépen fejlődik, nyáron tápoldatozzuk kéthetente.


Magnolia susan

A liliomfélék családjába tartozó szoliter díszcserje, amely 1,5-2 méter magasra nő meg így kisebb kertekbe is telepíthető. Virágai április végén, május elején nyílnak, gyönyörű lilás rózsaszínes árnyaltban. A kert napos vagy félárnyékos részbe ültessük, de kis mérete miatt dézsába ültetve erkélyre vagy teraszra is tehetjük, ültetéshez használjunk savanyú virágföldet.


Magnolia soulangiana

A legnagyobb magnólia fa, magassága elérheti a 3-5 métert, de az egyik leglátványosabb is. Gyakran találkozunk vele kertekben, hiszen gyönyörű virágpompájuk lenyűgöző.


Április végén, május elején nyílnak a nagyméretű harang alakú virágok, amelyek 10-15 cm nagyságot is elérhetik, színűk rózsaszín fehéres árnyaltban pompáznak. Szintén savanyú talajban érzi jól magát, leginkább napos részen, jó vízelvezetésű talajban.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!