Hozzávalók:

4 egész tojás

25 dkg porcukor

20 dkg liszt

8 kanál víz

1 késhegynyi szódabikarbóna (ez a titok!!!)

Elkészítés:

A tojássárgájákat 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel 20-30 percig folyamatosan keverjük (ez is egy fortélya!) A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, és az 5 dkg cukorral tovább verjük. A liszt felét, amiben elkevertük a szódabikarbónát, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, aztán újra liszt, és a hab másik fele. Kész a tészta!

A tepsit és sütőpapírral bélelem ki: kevesebbet kell mosogatni, és a tészta egyszerűen kiemelhető a tepsiből. Tetejére fordítom, és lehúzom róla a papírt.

Sütés középmeleg sütőben, amíg a kívánt színű nem lesz. Húsvillával ellenőrzöm, hogy a közepe is megsült-e: ha tészta ragad a húsvillára, akkor még kicsit visszatolom. Nyugodt szívvel nyitogatom, és nem szokott összeesni!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!