, a hormonháztartásra, valamint gátolja számos betegség (anémia, ateroszklerózis, magas vérnyomás) további romlását.

 

Az anyagcseréhez szükséges összes anyag – mint amilyen a fehérje, zsír, szénhidrát, vitaminok, enzimek, ásványianyagok, nyomelemek és más biokatalizátorok – mind a klorofill tevékenységének köszönhetően válnak energiahordozókká. Három alapvető értékkel bír a klorofill: napenergiát tartalmaz, oxigént és sókat hordoz, valamint aktiválja a kémiai energia hordozóit, a hormonokat és a kiválasztást.

A klorofill segíti a vérképződést és a vértisztítást, stimulálja az anyagcserét és a sejtlégzést. Ennek köszönhetően jótékonyan befolyásolja a sejtek élettartamát és a regenerációs folyamatokat, lassítva az öregedést. Támogatja ezen túl az agy, az idegrendszer, a hormonháztartás és a testfolyadékok fiziológiai egyensúlyát is.

A szervezet számos folyamatában részt vesz a klorofill: emésztésnél kiegyensúlyozza az emésztésben részt vevő folyadékokat, segíti a roncsolódott májsejtek regenerációját, elősegíti az összes szervben a keringést, támogatja a gyógyulási folyamatokat, megelőzi a túl magas pepszintermelődést (ami gyomorfájást okozna), lassítja és megnyugtatja a szívet, miközben az egyenletes szívritmust is elősegíti.

Dr. Gruskin, a Temple Egytem Kísérleti Patológia és Onkológia részlegének vezetője azt feltételezte, hogy „a klorofill megfigyelt tulajdonságai abból fakadnak, hogy megerősíti a sejteket fiziokémiai úton, és megakadályozza a sejtfalak baktériumok és azok enzimeinek általi felemésztését.”  Dr. Earp Thomas aztán megerősítette, hogy a klorofillban gazdag búzafű például, amely kálciumfoszfátban gazdag, semlegesíti a mérgező fluornátriumot, úgy, hogy a negatív töltésű fluorsavat pozitív töltésű lugos kálcium-foszfát-fluoriddá alakítja át.

1940-ben egy amerikai orvosi lapban, a „Journal of Surgery”-ben megjelent egy jelentés a klorofill terápiában való alkalmazásáról. Több, mint 1200 kóresetet dokumentáltak kezdve az agyfekélytől a gyomorgyulladáson át a különféle bőrbetegségekig. A betegeket minden egyes esetekben gyógyultnak nyilvánították!


Mindenki maga is megtapasztalhatja a klorofill csodás hatását: jó hatással van a szívre, az idegekre, és erősíti például a bélflórát is, melyet "civilizált" ételeink – savasító hatásuk révén – tönkretesznek. A klorofill mindazonáltal elsősorban az egészséges vér- és nyirokrendszeri működéshez szükséges feltételeket teremti meg, legalábbis testi szinten.

Öröm, jókedv, nyugalom, harmónia, kiegyensúlyozottság – ezek azok a lelki minőségek, melyeket a klorofill szintén elősegít. A természet elég világosan megmutatja ezt az állatok példáján keresztül is: figyeljük csak meg, mennyire bölcsek, nyugodtak, egészségesek és kiegyensúlyozottak azok az állatok (juhok, szarvasok, tehenek), melyek nagyrészt magas klorofilltartalmú levelekkel táplálkoznak!

Klorofillban gazdag algatermékeinket megtalálja Biorganik webáruházban..

Ha tetszett a cikk küldje el ismerőseinek is!