Tavasz van, süt a nap, újra zöld a fű, vagy épp most szeretné vetni a fűmagot, ami pár héten belül már smaragd zöld színbe, öltözteti kertjét. Ám ahol fű van ott a gyomok is jól érzik magukat.

Mit tehetünk, elenne?

Elsőként a fűmagvetés előtt nézzük át alaposan a területet és szedjünk ki minden gyomnövényt gyökerestől. Csak ezután ássuk fel és gereblyézzük le a talajt.

Ha azt szeretnénk, hogy a szép erős fűszálak legyőzzék, a gyomokat jó minőségű talajba kell vetni. Egy új szer került ki a piacra, amely nem csak táplálja a füvet, de a gyomokat is elfojtja.

Ez a terrasan gyomelfojtó fűtáp.

Bizony jól olvasta kedves olvasó! Egy táp, amelytől a fű szebb, zöldebb lesz és a gyomokat is távol tarja. Ez a granulátum nitrogénben igen gazdag így a füvet táplálja és erősíti.


Tele van szerves ásványi anyagokkal és tápanyagokkal, így teljesen természetes anyagokból áll,emellett ösztönzi a fű növekedését és erősíti azt.

A gyeptrágyát egy évben háromszor érdemes kiszórni először tavasszal az első nyírás után pár nappal, majd nyáron, és végül ősszel, minden esetben nyírás után. Az ideális mennyiség: 50g/nm. Így a gyomelfojtó gyeptrágya a magas nitrogén tartalom miatt sikeres fojtja, el a gyomokat ám a füvet erősen táplálja és védi.

De a fű nem lesz szép, ha nem nyírjuk rendszeresen és nem öntözzük eleget, így ez a kettő fontos tényező, ha igazán szép és smaragd zöld gyepre vágyunk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!